Ροή

Χαλβάς φαρσάλων

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά

1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κουτ.σούπας ζάχαρη




Εκτέλεση


-Ανακατεύω σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη.
-Περνάω το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
-Σε μεγάλη κατσαρόλα καίω τη ζάχαρη, που φροντίζω να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
-Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνω αμέσως το μίγμα που σούρωσα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
-Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνω για 5 ? 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκληρή κρούστα θέλω να γίνει.
 
Top Bottom