Χαλβαδοπιτα
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μακεδονικό χαλβά
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
100 γρ. σησαμέλαιο
? κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε σε κύβους το χαλβά και τον τοποθετούμε σε ένα μπολ με τα αμύγδαλα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, αφήνουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία της και προσθέτουμε το σησαμέλαιο μαζί με την κανέλα και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα στρογγυλό τσέρκι. Αφήνουμε να παγώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.