Χαλβά του Σκηνοθέτη
1 ποτήρι νερού λάδι
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
? ποτηριού του νερού μέλι
4 ποτήρια νερού νερό
1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)
2 κλαράκια κανέλας
15 περίπου γαρύφαλλα
Μ ένα μαχαιράκι κόβετε περιμετρικά μια λωρίδα φλούδας
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό, τη φλούδα πορτοκαλιού,τη κανέλα ,το γαρύφαλλο, το μέλι και τη ζάχαρη .Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να γίνει ένα πολύ ελαφρύ σιρόπι.
Σβήνετε τη φωτιά, αφαρείτε τη φλούδα και τα κανελογαρύφαλλα και τα αφήνετε να στραγγίζουν σ ένα πιατάκι.
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνετε το λάδι. Μόλις κάψει ρίχνετε το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
Μόλις ετοιμαστεί ρίχνετε το σιρόπι ανακατεύοντας. Προσθέτετε το χυμό από μισό πορτοκάλι ανακατεύοντας συνέχεια. Προσοχή δεν πρέπει να σας αρπάξει.
Μόλις ετοιμαστεί και έχει πιεί όλα τα υγρά του αποσύρετε από τη φωτιά. Το φορμάρετε πριν κρυώσει το μίγμα. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρετε.
Γαρνίρετε με τα γαρύφαλα, κανέλες, και τη πορτοκαλλόφλουδα που έχετε φυλάξει.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στο επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Λίμνη Πλαστήρα. Την έφτιαξε ο σκηνοθέτης .