Ροή

Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
peiraias,astakos.jpg


Υλικά
1 αστακός 1,5 κιλό
1 κιλό σταμναγκάθι
6,7 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το αυγολέμονο:
2 αυγά
χυμό από λεμόνι




Ρίχνετε ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και περιμένετε να ζεσταθεί.

Ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι να σωταριστεί, ενώ ανακατεύετε. Προσθέτετε το σταμναγκάθι, αλάτι και πιπέρι.

Ανοίγετε τον αστακό στη μέση και τον τοποθετείτε μέσα στην κατσαρόλα με το σταμναγκάθι. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να σιγοψηθεί με τους ατμούς για 7-10 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τον άνηθο.

Για το αυγολέμονο: χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 2 διαφορετικά μπολάκια και τα χτυπάτε χωριστά. Τα ενώνετε στο ίδιο μπολ, χτυπάτε μαζί ενώ προσθέτετε το χυμό από το λεμόνι. Προσθέτετε λίγο ζωμό από την κατσαρόλα, ανακατεύετε, περιχύνετε τον αστακό και σερβίρετε.
 
Top Bottom