Ροή

Ασπρόμαυρη τερίνα σοκολάτας

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
τ.jpg


Υλικά

λίγο λάδι για λάδωμα της φόρμας
200 γρ. λευκή σοκολάτα
570 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
300 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
2 ασπράδια



Εκτέλεση

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα και απλώνουμε μια λωρίδα λαδόκολλα στην βάση.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε για λίγο να σταθεί.
Χτυπάμε στο μίξερ 200 ml. κρέμα μέχρι να στέκεται.
Την αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα όπως κάναμε με τη λευκή και την αφήνουμε για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε την υπόλοιπη κρέμα στη λιωμένη σοκολάτα.
Χτυπάμε τ ασπράδια προσθέτουμε το 1/3, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα.
Στρώνουμε το μισό μείγμα της σκούρας σοκολάτας στον πάτο της φόρμας.
Στρώνουμε από πάνω τη λευκή σοκολάτα και τελειώνουμε με τη σκούρα προσέχωντας να μην χαλάσουμε τη λευκή.
Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα για να τη σερβίρουμε.
 
Top Bottom