Ροή

Αρωματική Λεμονάδα

Maria33

New member
Joined
18 July 2011
Μηνύματα
162
Βαθμολογία
0
Points
0
i.jpg

Υλικά

500 γρ. μαύρη ζάχαρη
200 ml νερό
500 ml χυμός από λεμόνια (υπολογίζουμε 5-8 μεγάλα λεμόνια)
1 ξυλάκι κανέλα
2 καρφάκια γαρύφαλο

Διαδικασία

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλα, το νερό και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μη βράσει το σιρόπι. Όταν η ζάχαρη λιώσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το σιρόπι, αφαιρούμε τα μπαχάρια και ξεκινάμε να στίβουμε τα λεμόνια. Προσθέτουμε το χυμό στο σιρόπι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι. Διατηρούμε τη λεμονάδα στο ψυγείο!

Για το σερβίρισμα
Διαλέγουμε το πιο μεγάλο ποτήρι απ'το ντουλάπι και γεμίζουμε το 1/3 με λεμονάδα και τα 2/3 με κρύο νερό. Προσθέτουμε παγάκια και λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού. Τοποθετούμε ένα καλαμάκι και σερβίρουμε!
 
Top Bottom