Υλικά για 4 άτομα
8 αβγά
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
8 σπαράγγια
4 κολοκυθάκια μαζί με τις κορφές τους
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 κεφάλι φρέσκο σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
200γρ ανθότυρο
100γρ παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το φρέσκο σκόρδο, το δυόσμο, τα μυρώνια και τη ρίγανη. Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια και τις κορφές για 4-5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με το δυόσμο, τα μυρώνια, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε το ανθότυρο και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 2 λεπτά και γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη μεριά ψήνοντας για άλλα 2 λεπτά. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα υλικά σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε φούρνο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα συνοδεύοντας με αλλαντικά.
8 αβγά
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
8 σπαράγγια
4 κολοκυθάκια μαζί με τις κορφές τους
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 κεφάλι φρέσκο σκόρδο
1 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη
200γρ ανθότυρο
100γρ παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το φρέσκο σκόρδο, το δυόσμο, τα μυρώνια και τη ρίγανη. Ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια και τις κορφές για 4-5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα σπαράγγια και τα κολοκυθάκια. Χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με το δυόσμο, τα μυρώνια, τη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αβγά στο τηγάνι με τα λαχανικά και προσθέτουμε το ανθότυρο και την παρμεζάνα. Ψήνουμε για 2 λεπτά και γυρνάμε την ομελέτα από την άλλη μεριά ψήνοντας για άλλα 2 λεπτά. Εναλλακτικά, τοποθετούμε τα υλικά σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε φούρνο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε σε πιάτα συνοδεύοντας με αλλαντικά.