Ροή

Ανατολίτικο πιλάφι με μαστίχα

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά για 5 άτομα:

500 γρ. ρύζι (το μπασμάτι είναι ιδανικό)
3 κτσ βούτυρο πρόβειο
3½ ποτήρια ζωμό (λαχανικών ή πουλερικών)
2 σκ σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κτγ έτοιμη σκόνη μαστίχας
50 γρ. ξανθιά σταφίδα
50 γρ. σπασμένα φιστίκια Αιγίνης
ελάχιστος κρόκος (σαφράν)
αλατοπίπερο

Διαδικασία:
Μουσκεύουμε το ρύζι σε ζεστό νερό με λίγο αλάτι για 1 ώρα. Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε το ρύζι σε βαριά κατσαρόλα με βούτυρο όσο να γυαλίσουν οι κόκκοι και ρίχνουμε τα σκορδοκρέμμυδα. Προσθέτουμε το ζωμό, το αλατοπίπερο, τον κρόκο, τη σταφίδα, τα φιστίκια και τη μαστίχα. Μόλις σιγοβράσει, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και το αφήνουμε 20 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και, αφού καλύψουμε την κατσαρόλα με καθαρό πανί, βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε το πιλάφι να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά. Σερβίρουμε περιχύνοντας με καυτό βούτυρο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Top Bottom