Υλικά
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. ψιλό σιμιγδάλι
180γρ. λιωμένο βούτυρο
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
200γρ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα)
6 αυγά
1 1/2 φλ. γάλα
ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση
1. Χωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους.
2. Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τα τυριά, το λιωμένο βούτυρο και τους κρόκους. Αλατίστε και ανακατέψτε ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα.
3. Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και ρίξτε τα στο μείγμα.
4. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά, αφήστε το λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.