Ροή

Αλμυρό κέικ με μυζήθρα και πιπεριά Φλωρίνης

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
F.jpg


Υλικά

250 γρ. Βιτάμ κλασικό
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
4 αβγά
300 γρ. μυζήθρα τριμμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες σε μικρούς κύβους
1 κουτ. γλυκού δυόσμο
400 ml γάλα φρέσκο με 3,5% λιπαρά
ανάλογο αλάτι, πιπέρι



Διαδικασία

1. Χτυπάμε τα αβγά με τα 2/3 του Βιτάμ καλά στο μίξερ, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ (αφού τα έχουμε κοσκινίσει), την τριμμένη μυζήθρα, το γάλα, τον δυόσμο και το αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν.

3. Αλευρώνουμε την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κοσκινίζουμε και τη ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.

4. Αλείφουμε 2 μικρές μακρόστενες φόρμες με το υπόλοιπο Βιτάμ.

5. Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΊC για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
 
Top Bottom