Υλικά
λίγο βούτυρο για τη φόρμα
1 κιλό καρότα
2 κρεμμύδια
20 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
μαϊντανός ψιλοκομμένος
250 γραμμάρια αλεύρι
125 γραμμάρια βούτυρο
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Σε μια βουτυρωμένη φόρμα στρώνουμε τη ζύμη και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα καθαρίζουμε τα καροτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, ενώ ψιλοκόβουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε στη φωτιά το βούτυρο και το λάδι, και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, 1/2 φλιτζάνι νερό, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στη φόρμα τη γέμιση από τα καροτα και ψήνουμε για 20 λεπτά με πάνω και κάτω αντίσταση στους 225 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.
Τέλος, περιχύνουμε ομοιόμορφα την ταρτα με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.