Ροή

Αλφαχόρες (Alfajores)

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Αλφαχόρες.jpg


ΥΛΙΚΑ

100 γρ. νισεστέ
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
3/4 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
30 γρ. ζάχαρη
1 κ. γλυκού κονιάκ
1/2 κ. γλυκού απόσταγμα βανίλιας ή 1 βανίλια
Λίγο αλάτι
Dulce de Leche για την γέμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την μαργαρίνη στο μίξερ για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, το κονιάκ, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε στο μείγμα το νισεστέ, το αλεύρι και το μπέκιν κοσκινισμένα.
Πλάθουμε την ζύμη μας και την τυλίγουμε με μία μεμβράνη.
Την αφήνουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη μας χρησιμοποιώντας μια λαδόκολλα από πάνω για ευκολία.
Κόβουμε με κουπ πατ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C, για περίπου 8-9 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο. Έχετε τον νου σας την πρώτη φορά.
Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια, πολύ λίγα πιστέψτε με. Εγώ πάντα κάνω διπλή δόση.
Αφού κρυώσουν, γεμίζουμε με Dulce de Leche. Εναλλακτικά γεμίστε με μαρμελάδα ή πραλίνα. Αλλά το καλύτερο είναι με την κρέμα καραμέλας. Προαιρετικά πασπαλίστε με άχνη.
 
Top Bottom