Υλικά
200 γραμμ. σοκολάτα
90 γραμμ. βούτυρο
3 κ.σ. μέλι
5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Εκτελεση
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρή βάση, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το μέλι και την κρέμα γάλακτος. Η φωτιά πρέπει να είναι πολύ χαμηλή. Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν λιώσουν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Το βάζουμε σε γυάλινο σκεύος (βάζο) και το διατηρούμε στο ψυγείο για 10 ημέρες.
Πληροφορία
Το χρησιμοποιούμε για άλειμμα σε ψωμί, στο κέικ ή σαν γέμιση σε μπισκότα. |