Areti
VIP μέλος
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Αγκινάρες Ομελέτα της Τήνου[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Υλικά:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]8 αγκινάρες[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]χυμός 2 μέτριων λεμονιών[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 αυγά[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας βούτυρο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Εκτέλεση:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μια λεμονόκουπα και τις αφήνετε για λίγο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού τις κόψετε σε φέτες τις βάζετε στο τηγάνι με το βούτυρο και το λάδι, να ψηθούν σε σιγανή φωτιά και σκεπάζετε μ? ένα καπάκι. Μόλις ψηθούν, χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και το κορν φλάουερ και περιχύνετε τις αγκινάρες. Ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Υλικά:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]8 αγκινάρες[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]χυμός 2 μέτριων λεμονιών[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 αυγά[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας βούτυρο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Εκτέλεση:[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Καθαρίζετε τις αγκινάρες, τις τρίβετε με μια λεμονόκουπα και τις αφήνετε για λίγο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό μέσα στο οποίο έχετε προηγουμένως διαλύσει μία κουταλιά της σούπας αλεύρι και το χυμό ενός λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αφού τις κόψετε σε φέτες τις βάζετε στο τηγάνι με το βούτυρο και το λάδι, να ψηθούν σε σιγανή φωτιά και σκεπάζετε μ? ένα καπάκι. Μόλις ψηθούν, χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί και το κορν φλάουερ και περιχύνετε τις αγκινάρες. Ψήνετε την ομελέτα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται ζεστή.[/FONT]