Υλικά
* 6 αγκινάρες μεγάλες
* 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
* 2 αυγά
* 2 κούπες ψωμί τριμμένο
* 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
* 1 1/2 κούπα λάδι
* Χυμό λεμονιών
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
2. Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
4. Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
* 6 αγκινάρες μεγάλες
* 1 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
* 2 αυγά
* 2 κούπες ψωμί τριμμένο
* 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
* 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
* 1 1/2 κούπα λάδι
* Χυμό λεμονιών
* Αλάτι
* Πιπέρι
Ετοιμασία
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις τρίβουμε με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό, αλάτι και λεμόνι.
2. Ανακατεύουμε το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, ένα αυγό, 1 κούπα λάδι, αλάτι και πιπέρι.
3. Σκάβουμε τις αγκινάρες, βάζουμε μέσα την γέμιση που κάναμε, τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα (να ακουμπούν μεταξύ τους για να μην χυθεί η γέμιση), προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε λίγο νερό (να μην σκεπαστούν τελείως) και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου.
4. Μόλις γίνει το φαγητό χτυπάμε το αυγό με το λεμόνι, προσθέτουμε σιγά-σιγά ζουμί από το φαγητό στο αυγολέμονο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.