Areti
VIP μέλος
Υλικά για 45 μπισκοτάκια
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο κομμένο με κομματάκια
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
2 βανίλιες σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
το ξύσμα 1 λεμονιού ή 1 πορτοκαλιού
μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πλάθετε το μείγμα με κρύο βούτυρο. Προσθέτετε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. ( Ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει) .
Πλάθετε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο όπου βάζετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).