Υλικά (για 6 μερίδες):
6 μικρά αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
200γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το Κουρκούτι:
160γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκους αβγού
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
2 ποτήρια νερού γάλα
2κ.τ.σ. ζάχαρη
1κ.τ.γ. αλάτι
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό ,τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα αχλάδια και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε τα αχλάδια και κρατάμε το σιρόπι για το σερβίρισμα.
Για το Κουρκούτι:
Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά και προσθέτουμε στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε τα αχλάδια. Ρίχνουμε από πάνω το κουρκούτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα περιχύνοντας το σιρόπι.
6 μικρά αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
200γρ ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμό από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το Κουρκούτι:
160γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κρόκους αβγού
3 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
2 ποτήρια νερού γάλα
2κ.τ.σ. ζάχαρη
1κ.τ.γ. αλάτι
λίγη βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό ,τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε τα αχλάδια και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε τα αχλάδια και κρατάμε το σιρόπι για το σερβίρισμα.
Για το Κουρκούτι:
Χτυπάμε σε μπολ όλα τα υλικά και προσθέτουμε στο τέλος την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και απλώνουμε τα αχλάδια. Ρίχνουμε από πάνω το κουρκούτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα περιχύνοντας το σιρόπι.