Areti
VIP μέλος
Υλικά για 12 αχλάδια:
12 αχλάδια
750ml μοσχάτο κρασί Λήμνου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. κρόκο Κοζάνης
1 ξύλο κανέλα
2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
200 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε όρθια θέση να ακουμπάει και να στηρίζει στο ένα το άλλο ώστε να μην μετακινούνται και σπάσουν κατά το βράσιμο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί, το σαφράν, την κανέλα και το γλυκάνισο και συμπληρώνουμε λίγο νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα αχλάδια. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά τα αχλάδια σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει μία βράση σβήνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Σερβίρουμε τα αχλάδια κομμένα στη μέση και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
12 αχλάδια
750ml μοσχάτο κρασί Λήμνου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 γρ. κρόκο Κοζάνης
1 ξύλο κανέλα
2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο
200 γρ. κακάο
Εκτέλεση:
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε όρθια θέση να ακουμπάει και να στηρίζει στο ένα το άλλο ώστε να μην μετακινούνται και σπάσουν κατά το βράσιμο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί, το σαφράν, την κανέλα και το γλυκάνισο και συμπληρώνουμε λίγο νερό, μέχρι να σκεπαστούν τα αχλάδια. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν αφαιρούμε προσεκτικά τα αχλάδια σε ένα πιάτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο στην κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστεί η μισή ποσότητα των υγρών. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις πάρει μία βράση σβήνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Σερβίρουμε τα αχλάδια κομμένα στη μέση και περιχύνουμε με τη σάλτσα.