ΥΛΙΚΑ
12 αχλάδια
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
1 ποτήρι μαύρη ζάχαρη
1 κανελόξυλο
4-5 γαρίφαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αποφλοιώνουμε τα αχλάδια, με τον πατατοκαθαριστή και βγάζουμε τον πυρήνα τους, με το ειδικό εργαλείο. Τα αραδιάζουμε όρθια σε μια φαρδιά κατσαρόλα και τα περιχύνουμε, με το κόκκινο κρασί . Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη ,σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Κατά διαστήματα, κουνάμε την κατσαρόλα να πάει το σιρόπι παντού, πάνω στα αχλάδια. Αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν, μέσα στο σιρόπι τους και μετά τα κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.