Ροή

Αχλάδια κομπόστα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
a.jpg


Υλικά

4 αχλάδια
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το λεμόνι σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
Καθαρίζουμε τη φλούδα των αχλαδιών, τα κόβουμε στη μέση και με μαχαιράκι αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τμήμα που ενώνει το κοτσάνι με τα σπόρια.
Βάζουμε τα αχλάδια στο σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Τα φυλάμε στο ψυγείο.
 
Top Bottom