Ροή

Αχλάδια ή βερύκοκα κομπόστα με κανέλα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Αχλάδια ή βερύκοκα κομπόστα με κανέλα


79901.jpg


Υλικά (για 6 άτομα)
3 μεγάλα σκληρά αχλάδια ή 10 βερίκοκα
1 κ.τ.σ. μέλι
1 κ.τ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κομμάτι κανέλα
1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
2 κόκκους πιπέρι μαύρο
χυμό από 1 λεμόνι
200 ml κρέμα γάλακτος 0%

Ετοιμασία
1. Ξεφλουδίζετε τα αχλάδια, τα κόβετε στα δύο και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Αν χρησιμοποιήσετε βερίκοκα, απλώς βγάλτε τα κουκούτσια.
2. Βάζετε τα φρούτα σε ένα ταψί, περιχύνετε με το λεμόνι και το μέλι, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα μπαχαρικά.
3. Προσθέτετε ελάχιστο χλιαρό νερό και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σερβίρετε συνοδεύοντας με χλιαρή κρέμα γάλακτος
 
Top Bottom