Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em.png 
Εμφανίσεις:	401 
Μέγεθος:	31.2 KB 
ID:	25679

Έχετε έναν υπολογιστή που δεν θέλετε άλλους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση - ίσως ένα διακομιστή; Μπορείτε να κάνετε τα Windows να σας στέλλουν email κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στον υπολογιστή σας (αν υποθέσουμε ότι είναι συνδεδεμένοι στο Internet).

Θα χρησιμοποιήσουμε το Windows Task Scheduler για αυτό - μπορείτε να στείλετε e-mail σε απάντηση σε μια ποικιλία των εκδηλώσεων. Το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό γνώρισμα e-mail του Task Scheduler δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο θα θέλαμε, οπότε εμείς θα πρέπει θα χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο εργαλείο.

SendEmail εναντίον Task Scheduler

Το Task Scheduler περιλαμβάνει μία επιλογή στείλετε ένα e-mail - send an email. Δυστυχώς, αυτό δεν θα λειτουργήσει σωστά για τους περισσότερους χρήστες - εάν έχετε ένα διακομιστή SMTP που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας, τα στοιχεία ταυτότητας θα πρέπει να είναι τα ίδια με τα στοιχεία του λογαριασμού χρήστη Windows. Το ενσωματωμένο χαρακτηριστικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι χρήσιμο για χρήστες με SMTP servers που τρέχουν σε τοπικούς υπολογιστές, αλλά δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν χρησιμοποιείτε ένα Gmail ή άλλη τρίτοι υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αντ 'αυτού, κατεβάστε το SendEmail, ένα δωρεάν εργαλείο για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την γραμμή εντολών. Με το SendEmail, μπορούμε να γράψουμε μια απλή εντολή που θα στείλει ένα email. Το SendEmail υποστηρίζει τον έλεγχο ταυτότητας, έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να στείλει e-mail από το διακομιστή SMTP του Gmail ή οποιοδήποτε άλλο διακομιστή που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας.

Δημιουργία μιας Εργασίας

Κατ 'αρχάς, ξεκινήστε το χρονοδιάγραμμα εργασιών, πληκτρολογώντας Task Scheduler στο μενού Έναρξη σας και πατήστε Enter.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em1.png 
Εμφανίσεις:	382 
Μέγεθος:	20.6 KB 
ID:	25678

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Δημιουργία ομάδας - Create Task στο sidebar.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em2.png 
Εμφανίσεις:	353 
Μέγεθος:	71.3 KB 
ID:	25677

Στο Γενικό παράθυρο, δώστε ένα όνομα και μια περιγραφή για την εργασία. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε την επιλογή τρέξε αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος ή όχι - Run whether user is logged on or not.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em3.png 
Εμφανίσεις:	378 
Μέγεθος:	104.9 KB 
ID:	25676

Στην καρτέλα επιχειρήματα - Triggers, δημιουργήσετε ένα νέο επιχείρημα ? trigger που ξεκινά την εργασία στο αρχείο καταγραφής για κάθε χρήστη.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em4.png 
Εμφανίσεις:	369 
Μέγεθος:	95.2 KB 
ID:	25675

Στην καρτέλα Ενέργειες ? Actions, δημιουργήστε μια νέα ενέργεια που εκτελεί την εφαρμογή sendemail.exe. Προσθέστε τα επιχειρήματα, όπως τα ακόλουθα:

Κώδικας:
-f from@gmail.com -t to@gmail.com -u Someone Logged Into Your Computer -m Someone just logged into your computer! -s smtp.gmail.com:587 -xu from@gmail.com -xp password -o tls=yes
Κώδικας:
-f from@gmail.com -t to@gmail.com -u Κάποιος συνδέθηκε με τον υπολογιστή -m Κάποιος  μόλις συνδέθηκε στον υπολογιστή σας! -s smtp.gmail.com:587 -xu from@gmail.com -xp password -o tls=yes
Το παραπάνω επιχείρημα στέλνει ένα email από from@gmail.com στο to@gmail.com. Το θέμα του e-mail είναι Κάποιος συνδέθηκε με τον υπολογιστή - Someone Logged Into Your Computer και το σώμα του μηνύματος είναι Κάποιος μόλις συνδέθηκε στον υπολογιστή σας! - Someone just logged into your computer!. Οι πληροφορίες του διακομιστή είναι smtp.gmail.com με θύρα 587 - εάν χρησιμοποιείτε ένα διαφορετικό πάροχο διακομιστή SMTP, θα πρέπει να το αλλάξετε αυτό. Θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσετε το password με δικό σας κωδικό πρόσβασης.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em5.png 
Εμφανίσεις:	358 
Μέγεθος:	41.7 KB 
ID:	25674

Σημείωση
Μπορείτε επίσης να επιλέξετε εδώ το Στείλτε ένα e-mail δράσης - Send an email action αν έχετε πρόσβαση σε ένα διακομιστή SMTP που δεν απαιτεί έλεγχο ταυτότητας, όπως ένα e-mail server που εκτελείται στον τοπικό υπολογιστή σας.


Στην καρτέλα Συνθήκες, αποεπιλέξτε την επιλογή Ξεκινήστε την εργασία μόνο εάν ο υπολογιστής είναι στο ρεύμα - Start the task only if the computer is on AC power, αλλιώς δεν θα πάρετε e-mail αν ο υπολογιστής σας είναι φορητός και κε δεν είναι στο ρεύμα.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em6.png 
Εμφανίσεις:	348 
Μέγεθος:	107.2 KB 
ID:	25673

Κάντε κλικ στο κουμπί OK και αποθηκεύσετε την εργασία σας. Τώρα θα λαμβάνετε πλέον ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στον υπολογιστή σας.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	em7.png 
Εμφανίσεις:	404 
Μέγεθος:	25.0 KB 
ID:	25672

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες εντολές sendemail.exe με άλλα επιχειρήματα για να στείλετε άλλους τύπους αυτόματων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

howtogeek.com