Αποτελέσματα 1 μέχρι 10 από 10
 1. #1

  Post Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Ονομασία: YouTube-Logo.jpg
Εμφανίσεις: 15342
Μέγεθος: 7.8 KB

  Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πως να κατεβάσετε videos από το YouTube, το Ant1 WebTV αλλά και από άλλα παρόμοια sites.

  Θα χρησιμοποιήσουμε τον Firefox μαζί με το addon VideoDownloadHelper το οποίο είχαμε δει στο άρθρο μας με τα δέκα καλύτερα addons του Firefox.

  Τέλος θα χρειαστούμε ακόμη τρία προγράμματα, το FLV Extract, το MP4Muxer και το StreamTransport ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα sites που δεν λειτουργούν με το VideoDownloadHelper αλλά και για άλλες λειτουργίες όπως εξαγωγή του ήχου από ένα video.


  Εισαγωγή: Εγκατάσταση προγραμμάτων

  Καταρχάς εγκαταστήσετε το VideoDownloadHelper από εδώ. Έπειτα κάντε επανεκκίνηση στον Firefox και το addon θα είναι έτοιμο για χρήση.

  Εν συνεχεία κατεβάστε τα FLV Extract και MP4Muxer.

  Τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν χρειάζονται εγκατάσταση, απλά τα αποσυμπιέζετε σε έναν φάκελο της αρεσκείας σας.

  Όσον αφορά το StreamTransport για την ώρα δεν το χρειαζόμαστε, θα γίνει ειδική αναφορά για αυτό στο τέλος του οδηγού.

  Εάν τα FLV Extract και MP4Muxer σας βγάλουν κάποια errors βεβαιωθείτε ότι έχετε το τελευταίο DirectX καθώς και την .net Framework εγκατεστημένη. Δεν θα έβλαπτε να τρέχατε και το Windows Update για τις τελευταίες ενημερώσεις.


  Πως να ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το Video DownloadHelper

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανοίξετε τον Firefox και να πάτε Tools και εν συνεχεία επιλέξτε την επιλογή DownloadHelper ?>> Preferences όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	DownloadHelperSelectPref.png 
Εμφανίσεις:	15885 
Μέγεθος:	10.6 KB 
ID:	22106

  Οι ρυθμίσεις που μας ενδιαφέρουν εδώ βρίσκονται στις καρτέλες Capture και Services. Κάντε κλικ στην καρτέλα Capture και στην συνεχεία επιλέξτε YouTube όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	DownloadHelper-Settings1.png 
Εμφανίσεις:	15859 
Μέγεθος:	17.3 KB 
ID:	22107

  Στο Default service επιλέξτε Download όπως φαίνεται σημειωμένο και στην παραπάνω εικόνα.

  Στην συνεχεία επιλέξτε την καρτέλα Services και μεταβείτε στην επιλογή Download.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	DownloadHelper-Settings2.png 
Εμφανίσεις:	15824 
Μέγεθος:	13.2 KB 
ID:	22108

  Εδώ υπάρχουν δύο επιλογές που πρέπει να κάνουμε. Πρώτα επιλέξτε στο Storage directory την τοποθεσία που θέλετε να αποθηκεύονται τα videos που κατεβάζετε.

  Τέλος στην επιλογή Download mode προτείνουμε να επιλέξετε Max Downloads και δίπλα ακριβώς δηλώνετε πόσα videos ταυτοχρόνως μπορείτε να κατεβάσετε. Εάν θέλετε να κατεβαίνουν τα videos ένα-ένα ή εάν έχετε μικρή ταχύτητα σύνδεσης στο Internet επιλέξτε 1.

  Ούτως ή άλλως δεν έχει τόση πολύ σημασία η συγκεκριμένη επιλογή καθώς μπορούμε να βάλουμε τα videos σε queue.

  Αφού τελειώσετε με τις ρυθμίσεις πατήστε OK και πλέον είστε έτοιμοι να αρχίσετε να κατεβάζετε videos.

  Η λειτουργία του Video DownloadHelper είναι εξαιρετικά απλή και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε το video και να αρχίσει να παίζει πριν τον κατεβάσετε.

  Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το video που θέλετε και έπειτα κάνοντας δεξί κλικ, επιλέξτε Download videos from YouTube link(s) και το video θα αρχίσει να κατεβαίνει αυτόματα.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	VideoDownload.jpg 
Εμφανίσεις:	15897 
Μέγεθος:	61.1 KB 
ID:	22109

  Μία άλλη πολύ χρήσιμη λειτουργία του Video DownloadHelper είναι ότι μπορεί να κατεβάσει πολλαπλά videos βάζοντας τα σε ουρά (queue). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για όσα videos θέλετε και αυτά θα μπουν αυτόματα στην ουρά. Για να δείτε τα videos που έχουν μπει στην ουρά απλά από τις επιλογές του DownloadHelper επιλέξτε Download queue όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	download-queue.png 
Εμφανίσεις:	15639 
Μέγεθος:	8.6 KB 
ID:	22110


  Πως να χρησιμοποιήσετε τα FLV Extract και MP4Muxer

  Έχετε λοιπόν κατεβάσει τα videos που θέλετε αλλά ίσως επιθυμείτε να κάνετε εξαγωγή στο αρχείο ήχου του video και να κρατήσετε μόνο αυτό. Αυτό είναι πολύ εύκολο με τα προγράμματα FLV Extract και MP4Muxer.

  Όπως είπαμε και στην αρχή του οδηγού δεν χρειάζονται εγκατάσταση απλά τα κάνετε αποσυμπίεση στους φακέλους της αρεσκείας σας.

  Συνήθως τα αρχεία video είναι σε μορφή FLV ή MP4. Όπως θα μαντέψατε για τα αρχεία με κατάληξη FLV χρησιμοποιούμε το FLV Extract και για τα MP4 το MP4Muxer. Ας δούμε πρώτα το FLV Extract.


  FLV Extract

  Πηγαίνετε στην τοποθεσία που κάνετε αποσυμπίεση το πρόγραμμα και ανοίξτε το αρχείο FLVExtract.exe

  Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι drag & drop τα videos που θέλετε να κάνετε εξαγωγή τον ήχο ή και το video.

  Ονομασία: FLV-Extract.png
Εμφανίσεις: 15300
Μέγεθος: 4.2 KB

  Όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα, κάτω από την επιλογή Extract μπορείτε να επιλέξετε τι ακριβώς θέλετε να εξάγετε από το video. Εάν για παράδειγμα θέλετε μόνο τον ήχο αφήνετε επιλεγμένη μόνο την επιλογή Audio.


  MP4Muxer

  Όπως και με το FLV Extract πηγαίνετε στην τοποθεσία που κάνατε αποσυμπίεση το πρόγραμμα και ανοίξτε το αρχείο mp4muxer.exe

  Μεταβείτε στην καρτέλα Demultiplex.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	mp4muxer1.png 
Εμφανίσεις:	15769 
Μέγεθος:	17.9 KB 
ID:	22112

  Το πρώτο πράγμα είναι να κάνετε κλικ στην επιλογή Browse πάνω δεξιά και να επιλέξετε το video που θέλετε.

  Τώρα, θα σας εμφανίσει όλα τα tracks που έχει το συγκεκριμένο video. Επιλέξτε τα tracks που θέλετε και τέλος επιλέξτε Demultiplex.

  Εάν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε την τοποθεσία που θα αποθηκευτούν τα αρχεία επιλέγοντας Browse δίπλα από το Demultiplex αλλά συνήθως η προεπιλεγμένη επιλογή μας καλύπτει.


  StreamTransport Εγκατάσταση και Ρύθμιση

  Δυστυχώς σε κάποια sites όπως για παράδειγμα στο Ant1 WebTV δεν λειτουργεί ο Video DownloadHelper αλλά και άλλα αντίστοιχα προγράμματα με αυτό.

  Η λύση ονομάζεται StreamTransport. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα, θα υπάρχει στην επιφάνεια εργασίας σας εικονίδιο του προγράμματος.

  Πρώτα όμως χρειάζεστε να έχετε εγκατεστημένο τον Internet Explorer της Microsoft μαζί με το Adobe Flash Player για να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα.
  Προτείνουμε με την ευκαιρία να αναβαθμίσετε στον Internet Explorer 9 εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.

  Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το StreamTransport. Στο παράδειγμα μας θα σας δείξουμε πως να κατεβάσετε ένα επεισόδιο του Ράδιο Αρβύλα από το Ant1 WebTV.


  Πως να κατεβάσετε videos με το StreamTransport

  Οι επιλογές που έχει το πρόγραμμα είναι ελάχιστες κάνοντας το απλό στην χρήση του. Όπως θα διαπιστώσετε το περιβάλλον του θυμίζει Internet browser και δεν πρέπει μας παραξενεύει αυτό καθώς στο παρασκήνιο τρέχει ο Internet Explorer.

  Μπορείτε τώρα να μεταβείτε στο site του Ant1 WebTV μέσα από το StreamTransport.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	StreamTransport-Ant1-WebTV.jpg 
Εμφανίσεις:	16201 
Μέγεθος:	49.2 KB 
ID:	22113

  Επιλέξτε καταρχάς την επιλογή Change folder ώστε κάθε φορά που αποθηκεύουμε ένα video να μας ρωτάει για την τοποθεσία εγκατάστασής του.

  Μεταβείτε στο video που θέλετε να αποθηκεύσετε και εν συνεχεία αρχίστε το video.

  Τώρα, στο κάτω μέρος του προγράμματος θα μας δείξει το video καθώς και διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για αυτό. Να σημειωθεί ότι καμιά φορά το πρόγραμμα εμφανίζει το ίδιο video εις διπλούν, εσείς απλά επιλέξτε το ένα από τα δύο.

  Κάνοντας κλικ στην επιλογή Download στα δεξιά το video θα αρχίσει να κατεβαίνει. Επιλέγοντας Show tasks μπορούμε να δούμε τα videos που κατεβάζουμε καθώς και πόση ώρα απομένει ώστε να τελειώσουν.

  Μην κλείσετε το πρόγραμμα πριν τελειώσουν τα downloads καθώς ακυρώνεται η διαδικασία χωρίς κάποια προειδοποίηση. Τέλος προτείνουμε αφού αρχίσει το κατέβασμα του video να μεταβείτε σε άλλη σελίδα με το StreamTransport ώστε να μην κατεβάζετε το ίδιο video δύο φορές ταυτοχρόνως και επιβραδύνεται την διαδικασία.

  Επίλογος
  Άλλος ένας οδηγός του έφτασε στο τέλος του. Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμος, εάν αντιμετωπίσατε κάποιο πρόβλημα μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας παρακάτω.


  [via]
  Τελευταία επεξεργασία από RC_Andreas; 16-04-2013 στις 02:22 PM
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

 2. #2

  Exclamation Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Πολυ ενδιαφέρον το σχετικό άρθρο. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Θέλω να κατεβάσω video απο το ANT1 webTV μόνο που οι υπευθυνοι έχουν βάλει preroll βίντεο (διαφήμιση) και το εκνευριστικό ειναι οτι ακόμα και όταν "τρεχει" το επισόδειο αυτο που εμφανίζεται στις πληροφορίες βίντεο ειναι μόνο το preroll..
  Δε ξέρω αν όταν έγραψες το άρθρο είχε διαφημισεις πριν την εκκίνηση κάθε βίντεο.. Εν ολίγοις σιχύει ακόμα η συγκεκριμένη μέθοδος?

 3. #3

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Όταν έγινε ο οδηγός όλα λειτουργούσαν τώρα δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις?. εγώ προσπάθησα αλλά έχω Windows 8 και το StreamTransport δεν τρέχει. θα δοκιμάσω αύριο με win 7 και θα σου πω αν δεν το κάνης εσύ.
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

 4. #4

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Τελικά δεν κατάφερα να κάνω το τεστ με το Stream Transport στα Windows 7 που έλεγα αλλά το έψαξα λίγο και μπόρεσα να κατεβάσω από το Ant1 WebTV με το Internet Download Manager
  Τελευταία επεξεργασία από RC_Andreas; 02-10-2013 στις 09:22 AM
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

 5. #5

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Φιλε μια χαρά λειτουργεί η μέθοδος σου. Το δοκίμασα εγώ σε Windows 7. Ευκολα και γρήγορα διχως προβλήματα.

 6. #6

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  φίλε billef ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.!!!
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

 7. #7

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Σ' ευχαρισούμε πάρα πολύ. Πολύ χρήσιμες οδηγιες.

 8. #8

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Γεια σας, εχω κατεβάσει το StreamTransport και εχω ενημερώσει τον explorer ανοίγω το stream πηγένω στον σαιτ του αντ1 παταω play στο βιντεο για να μπορεσω να αρχισω το download αλλα δεν παιζει. Μολις πατησω το play δεν κανει τιποτα. εχω κανει κατι λάθος?

 9. #9

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Φίλε μου εγώ δεν το δουλεύω πια γιατί έχω Windows 8 και δεν τρέχει το πρόγραμμα όπως ανάφερα εδώ αλλά από ότι λέει ο billef εδώ λειτουργεί μια χαρά.
  Μήπως έχεις παραβλέψει κάποιο βήμα;
  Αν νομίζεις πως τα κάνεις όλα σωστά τότε δοκίμασε το Internet Download Manager
  Τελευταία επεξεργασία από RC_Andreas; 02-10-2013 στις 09:39 AM
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

 10. #10

  Απ: Πως να κατεβάσετε videos από το YouTube και από το Ant1 WebTV

  Η απάντηση μου για το ΠΜ που έχω λάβει
  Όπως γράφο παραπάνω έχω Windows 8 και το πρόγραμμα δεν δουλεύει σε αυτά έχω δοκιμάσει με το Internet Download Manager και κάνη μια χαρά την δαυλιά το κάνετε εγκατάσταση και όταν ανοίξετε τον Mozilla, chrome, η IE αποδεχτείτε το μήνυμα που σας λέει πως ο internet download manager θέλει να Βάλη ένα πρόσθετο. Στην συνέχεα μόλις πατήσετε σε ένα βίντεο του αντένα θα δείτε ένα εικονίδιο όπως στην φωτογραφία παρακάτω πατήστε Download this Video και το βίντεο θα αρχίσει να κατεβαίνει.

  Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Ονομασία:	Capture.jpg 
Εμφανίσεις:	328 
Μέγεθος:	88.5 KB 
ID:	27816
  Τελευταία επεξεργασία από RC_Andreas; 02-10-2013 στις 09:33 AM
  Υπάρχουν πολύ τρόποι να πείτε ευχαριστώ.!!!
  Ένας από αυτούς είναι να κάνετε εγγραφεί στην νέα κοινωνική ιστοσελίδα μας…
  HellasCosmos

Παρόμοια Θέματα

 1. Ήρθε το τέλος για τα Google Videos
  Από gavraki στο forum Google
  Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 18-04-2011, 03:13 PM
 2. Πλάκα κάνεις του ANT1 επεισόδιο 2ο
  Από RC_Andreas στο forum Κινηματογράφος & Τηλεόραση
  Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 22-03-2011, 04:30 PM
 3. Παλεύοντας με τα κύματα (videos)
  Από RC_Andreas στο forum Ψάρεμα
  Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 01-03-2011, 10:21 AM
 4. Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 13-07-2010, 06:32 PM
 5. Επίθεση σε videos του YouTube
  Από Areti στο forum Ειδήσεις
  Απαντ: 0
  Τελευταίο μήνυμα: 08-07-2010, 11:10 PM

Σελιδοδείκτες

Σελιδοδείκτες

Δικαιώματα Δημοσίευσης

 • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
 • Δε μπορείτε να δημοσιεύετε απαντήσεις
 • Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε επισυναπτόμενα αρχεία
 • Δε μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
 •  
 • BB code είναι σε λειτουργία
 • Smilies είναι σε λειτουργία
 • [IMG] κώδικας είναι σε λειτουργία
 • [VIDEO] κώδικας είναι σε λειτουργία
 • HTML Κώδικας είναι εκτός λειτουργίας